PENGUMUMAN

BLOG INI DITERBITKAN UNTUK MEMUDAHKAN ANAK-ANAK MURID SAYA MEMUAT TURUN LATIHAN, NOTA, JAWAPAN CONTOH , RAMALAN DAN MEMBERIKAN CADANGAN. BAHAN-BAHAN DALAM "SUDUT PELAJAR" HANYA UNTUK RUJUKAN MURID-MURID KEN SAHAJA. HAL INI BERLAKU DEMIKIAN KERANA SESETENGAH BAHAN DALAM SUDUT PELAJAR MERUPAKAN BAHAN KAWALAN HAK CIPTA, OLEH ITU SAYA TIDAK BERHAK MENGUMUMKAN BAHAN-BAHAN PILIHAN TERSEBUT. JADI, JANGAN MARAH SEKIRANYA ANDA TIDAK DAPAT MELAYARI "SUDUT PELAJAR". SILA HUBUNGI SAYA MELALUI MSN: kenlee@live.com.my SEKIRANYA ANDA MEMPUNYAI SEBARANG PERTANYAAN ATAU PERMINTAAN. SAYA SEDIA MENOLONG. TERIMA KASIH.TAKWIM PEPERIKSAAN

Custom Search
PENGUMUMAN TARIKH PEPERIKSAAN AWAM


UPSR 2011
UPSR Ujian Bertulis 13, 14 & 15 September 2011 (3 hari)


PMR 2011
Ujian Bertulis 4-6 Oktober 2011,10 - 11 Oktober 2011 (5 hari)


SPM 2011
AMALI OKTOBER
Ujian Bertulis 14 November - 14 Disember 2011 (16 hari)


STPM 2011
LISAN 20 - 22 Sept & 27 - 29 Sept 2011
BERTULIS 21 November 2011 - 15 Disember 2011

                                           Ken Lee

Sunday, May 16, 2010

Karangan Contoh Bahagian B T1-T3

Lihat gambar rajah di bawah , huraikan pendapat anda tentang gejala vandalisme di Malaysia. Panjang huraian anda hendaklah tidak melebihi 120 patah perkataan.

Gejala Vandalisme di Malaysia


Perbuatan vandalisme merugikan dan mencemarkan imej negara. Namun begitu, perbuatan ini kerap berlaku . Oleh itu, pelbagai usaha perlu dilakukan bagi membanteras vandalisme.


Tanggungjawab membanteras gejala ini terletak di bahu semua pihak kerana bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi. Didikan dan perhatian daripada ibu bapa dapat melahirkan warganegara yang berhemah.


Pihak sekolah merupakan organisasi yang paling penting dalam senario ini. Hal ini dikatakan demikian kerana mereka lebih dekat dengan golongan tersebut. Pihak sekolah wajar menghukum pelajar yang melakukan vandalisme .


Selain itu, pihak kerajaan dan media massa turut berperanan penting dalam mendidik masyarakat agar menjaga harta benda awam. Masyarakat boleh membuat laporan atau menasihati golongan remaja khususnya jika ternampak kejadian ini berlaku.


Kesimpulannya, kita harus menjaga harta benda awam kerana kemudahan yang disediakan untuk kesenangan bersama.


[ 120 patah perkataan ]Ken Calculator