PENGUMUMAN

BLOG INI DITERBITKAN UNTUK MEMUDAHKAN ANAK-ANAK MURID SAYA MEMUAT TURUN LATIHAN, NOTA, JAWAPAN CONTOH , RAMALAN DAN MEMBERIKAN CADANGAN. BAHAN-BAHAN DALAM "SUDUT PELAJAR" HANYA UNTUK RUJUKAN MURID-MURID KEN SAHAJA. HAL INI BERLAKU DEMIKIAN KERANA SESETENGAH BAHAN DALAM SUDUT PELAJAR MERUPAKAN BAHAN KAWALAN HAK CIPTA, OLEH ITU SAYA TIDAK BERHAK MENGUMUMKAN BAHAN-BAHAN PILIHAN TERSEBUT. JADI, JANGAN MARAH SEKIRANYA ANDA TIDAK DAPAT MELAYARI "SUDUT PELAJAR". SILA HUBUNGI SAYA MELALUI MSN: kenlee@live.com.my SEKIRANYA ANDA MEMPUNYAI SEBARANG PERTANYAAN ATAU PERMINTAAN. SAYA SEDIA MENOLONG. TERIMA KASIH.TAKWIM PEPERIKSAAN

Custom Search
PENGUMUMAN TARIKH PEPERIKSAAN AWAM


UPSR 2011
UPSR Ujian Bertulis 13, 14 & 15 September 2011 (3 hari)


PMR 2011
Ujian Bertulis 4-6 Oktober 2011,10 - 11 Oktober 2011 (5 hari)


SPM 2011
AMALI OKTOBER
Ujian Bertulis 14 November - 14 Disember 2011 (16 hari)


STPM 2011
LISAN 20 - 22 Sept & 27 - 29 Sept 2011
BERTULIS 21 November 2011 - 15 Disember 2011

                                           Ken Lee

Friday, February 6, 2009

ANNYSS SOPHILLEA


Annyss Sophillea seorang gadis dari planet Alstonia, mencari kembarnya,Eyrique Etiqaz yang hilang ketika hendak ditabalkan menjadi raja di Alstonia.

Annyss mengembara ke bumi untuk mencari Eyrique dan berjumpa dengan Akmal. Pertemuan Annyss yang singkat dengan Akmal telah menjalinkan ikatan persahabatan yang erat.

Annyss terpaksa kembali semula ke Alstonia dan meninggalkan Akmal kerana gagal menemui Eyrique di bumi. Annyss memberikan seutas kalung bersama loket permata kepada Akmal dan kembali ke Alstonia dengan Eustary.

Annyss bertafakur di kubur ayahandanya dan berjanji akan menemukan Eyrique untuk menjadi raja di Alstonia Strenn, sepupunya mempengaruhi Annyss melupakan Eyrique, berkahwin dengannya dan menjadi permaisuri Alstonia. Strenn, menculik Eyrique kerana mahu menjadi raja di Alstonia.

Ayahanda Eyrique & Annyss mangkat ketika mereka belum dewasa. Eyrique tidak layak menjadi raja, digantikan adinda ayahandanya iaitu ayahanda Strenn. Penyerahan takhta kepada Eyrique tidak disetujui Strenn kerana dia mahu menjadi raja di Alstonia.

Annyss menolak pujuk rayu Strenn untuk menjadi isterinya malah dengan berani mengatakan dia sudah menjumpai Eyrique untuk ditabalkan menjadi raja Alstonia. Akmal sampai ke Alstonia, bersama Annyss mencari Eyrique ditemani Eustary.

Annyss dan Akmal akhirnya dapat menemui Eyrique di sebuah bilik kurungan di hujung terowong rahsia. Eyrique dapat dikeluarkan dalam keadaan lemah. Tenaganya pulih setelah menyentuh tanduk Eustary.

Strenn dan pengikut-pengikutnya datang untuk menentang mereka. Berlaku pertempuran antara Eyrique dan Strenn. Eyrique hampir kalah. Akmal mengeluarkan pistolnya lalu menembak Strenn. Akmal mengalami kesakitan seperti Strenn.

Di Alstonia sesiapa yang membunuh akan turut terbunuh. Eyrique dan Annyss berpadu tenaga meletakkan tangan di atas dada Akmal untuk menyelamatkan akmal. Akhirnya Akmal terselamat.

Pelajar Ken sila kunjungi Sudut Pelajar Ken untuk mendapatkan nota yang lengkap [ sinopsis/plot/watak/perwatakan/tema/persoalan/gaya bahasa/latar/nilai/pengajaran....]

Ken Calculator